Avataan pian - Helsinki Konala

Audi dieselmoottoreiden korjaus Espoossa

Ota yhteyttä


  Moderneilla dieselmoottoreilla on monia etuja: suuri vääntömomentti, taloudellisuus, pitkäikäisyys jne. Lisäksi niitä eivät vaivaa bensiinimoottoreiden ongelmat, kuten sytytystulppien tai sytytyspuolien rikkoutumiset. Kuitenkin TDI-moottorin diagnoosi ja korjaus vaativat korkeampaa moottorin asiantuntemusta ja laajan erikoistyökaluvalikoiman.

  Pääasialliset viat

  Monissa Audi-dieselmoottoreissa on Bosch-yrityksen VR-44-korkeapainepumppu. Tämä komponentti on sähköisesti ohjattu ja siinä on kaksivaiheiset suuttimet sekä säätöventtiilien ohjausyksikkö. Kaikki tällaiset polttoaineen ruiskutuspumpun osat voitelevat itsensä polttoaineella, ja jos päätät säästää ja tankata vähemmän voitelevaa polttoainetta, voit altistua polttoaineen ruiskutuspumpun mekaanisille vaurioille.
  Samaanlaisiin vaurioihin johtaa myös ilman tai kosteuden pitkäaikainen esiintyminen järjestelmässä. Ongelman syiden selvittämiseen ei välttämättä tarvita diagnostiikkaa. Ongelma ilmenee:
  1) moottorin käynnistämisen vaikeutena (erityisesti jos polttoaine on jo kuumaa),
  2) huonona kiihdytysdynamiikkana,
  3) savun määrän lisääntymisenä.

  Ruiskutuspumpun korjaamiseen tarvitaan valmistajan erikoislaitteita. Tällaisilla pumppuilla ei käytännössä ole ulkoisia säätöjä, ja vain autokorjaamo voi auttaa sinua.
  Diesel-Audi-omistajat kohtaavat myös usein ongelmia moottorin antureiden ja toimilaitekomponenttien kanssa. Esimerkiksi ilmamassamittarin anturi menee usein rikki. Yleensä tämä vika johtuu herkän elementin likaantumisesta. Tämä tapahtuu seuraavasti: moottorin sammuttamisen jälkeen öljyinen sumu nousee kampikammioventilaatiojärjestelmän kautta ja laskeutuu sitten herkän elementin päälle, mikä aiheuttaa vaurion. Tällaisille osille tarvitaan vaihto, koska vika vaikuttaa moottorin tehokkuuteen.

  Ennaltaehkäisy ja diagnostiikka

  Jotta voimansiirto ei hajoaisi niin usein, suosittelemme valitsemaan huoltotarvikkeet huolellisesti. Esimerkiksi kaikki TDI-sarjan moottorit ovat erittäin herkkiä öljyn laadulle. Jos öljyn vaihtoa ei suoriteta ajoissa tai käytetään alhaisemman laadun öljylaatuja, jakoketju kuluu nopeasti.
  Jos Audi-moottorisi on vikaantunut, tule meille autokorjaamoomme Espoossa. Korjaamme minkä tahansa vian:

  a) ammattitaitoisesti
  b) nopeasti
  c) kohtuulliseen hintaan