Avataan pian - Helsinki Konala

Cupra-moottorin jakohihnan vaihtopalvelu Espossa: Hinnat, Merkit ja Vaihtovälit

Ota yhteyttä


  Tarjoamme sinulle palvelua vaihtaa Cupra-moottorin jakohihna Volkkarihuolto-autokeskuksessa Espoossa. Jakohihnan tai moottorin venttiilien ajoituksen säätömekanismin ketjun vaihdon hinta riippuu moottorin muunnoksesta.

  Jakohihnan vaihto - kuluneen hihnan merkit 

  Valitettavasti ei ole selviä merkkejä, jotka yksiselitteisesti osoittaisivat vaihdon tarpeen. Periaatteessa väsynyt hihna saattaa näyttää kulumisen merkkejä visuaalisessa tarkastuksessa: halkeamia, repeämiä, löysyyttä jne, muttei niitä välttämättä ole. Jos kuitenkin kuulet mitään epätavallisia ääniä jakoketjun suunnalta moottorin ollessa käynnissä, ota yhteys autokorjaamoon.

  Huomioithan: jakohihnan vaihdon yhteydessä on yleensä tarpeen vaihtaa myös ohjaavat rullat ja automaattinen kiristin, koska niiden käyttöikä vastaa hihnan käyttöikää. Tietyissä autoissa saattaa olla järkevää vaihtaa myös vesipumppu.

  Palvelukeskuksessamme on kaikki tarvittava laitteisto, eikä Cupra-jakohihnan vaihto vie paljon aikaa. Yleensä auto on mahdollista noutaa jo seuraavana päivänä. Tietenkin tämä koskee tilannetta, jossa kaikki on tehty ajallaan eikä muita vikoja ilmene. Saadaksesi selville Cupra-jakohihnan vaihdon hinnan tai Cupra-jakoketjun vaihdon hinnan, ota meihin yhteyttä puhelimitse. 

  Jakohihnan merkit 

  Jakohihnan vaihtaminen ei ole niin yksinkertainen tehtävä kuin ensi silmäyksellä saattaa näyttää. Onhan tarpeen ei vain poistaa vanha hihna ja asentaa uusi, vaan myös säilyttää moottorin venttiilien ajoituksen säätömekanismin toiminta, venttiilien ajoitusta ei saa häiritä. Toisin sanoen kampiakselin asennon on vastattava tarkasti nokka-akselin tai nokka-akselien asentoa, jos niitä on kaksi tai neljä. Tähän tarkoitukseen on olemassa erityisiä merkkejä hammaspyörien ja moottorilohkon päällä. Jakohihnan vaihdon yhteydessä nämä merkit on ensin sovitettava yhteen ja vasta sen jälkeen voi suorittaa vaihdon. On kuitenkin ymmärrettävä, että eri autoissa merkit sijaitsevat eri paikoissa. 

  Jakohihnasarjat

  On tärkeää ymmärtää, että on vaihdettava ei vain jakohihna (venttiilien ajoitusmekanismi), vaan myös rullat, jotka toimivat hihnan tukipisteenä pyöriessään, tarkemmin sanottuna yksi rulla toimii tukevana ja toinen rullana - kiristimenä, koska hihnan itsensä on oltava kiristetty tiettyyn voimaan. Rullat ovat laakereita ulkoisella keraamisella kuorella, ja niiden käytön aikana laakerit "kuivuvat" ja ne voivat juuttua pyöriessään, eikä mikään uusi hihna kestä kuormitusta, jolloin ne repeää. Tämän vuoksi jakohihnan vaihto olisi suoritettava sarjassa rullien kanssa. Kaikki varaosat, mukaan lukien Cupra-jakohihnan vaihtosarjat, voidaan tilata meiltä tai ostaa itsenäisesti. 

  Jakohihnan vaihtovälit 

  Jokainen automerkin valmistaja määrittää oman jakohihnasarjan vaihtovälin, yleensä tämä väli on 60 000 - 70 000 kilometriä. 

  Tarvitsetko muita palveluita Cuprallesi Espoossa?

  Katso kaikki palvelumme tästä linkistä:

  Palvelumme