Avataan pian - Helsinki Konala

Volkswagen-autojen vaihteistoöljyn vaihtoväli 

Ota yhteyttä


  Automaattivaihteiston öljy, mukaan lukien DSG, on vaihdettava noin 80 000 kilometrin välein. Kuitenkin, jos voimayksikön ylikuumenemista tapahtuu säännöllisesti, öljy on vaihdettava riippumatta ajomatkasta.

  Volkswagen-autojen öljynvaihdossa on käytettävä alkuperäistä öljyä. Valmistajan määräysten mukaan kolmansien osapuolten tuotteita voidaan käyttää, jos ne täyttävät VAG-konsernin vaatimukset.

  Voiteluaineen vaihdon yhteydessä öljynsuodatin on vaihdettava, muuten uusi öljy menettää nopeasti ominaisuutensa. Asiantuntijamme tarkistavat myös auton ilmansuodattimen kun vaihdamme öljyä.

  Volkswagenin öljynvaihdon tärkeisiin vaiheisiin kuuluvat: 

  Luota Volkswagenin öljynvaihtoon ammattilaisilla. Nykyaikaiset autot vaativat ammattimaisen Lähestymistavan huoltoon. Palvelumme asiantuntijat suorittavat öljynvaihdon eri Volkswagen-mallien autoissa nopeasti ja laadukkaasti.

  Nykyään lähes joka toisessa autossa on automaattivaihteisto (AT). Suurin osa autoilijoista tuntee Volkswagenin AT-vaihteiston edut: mukavuus, moottorin pidennetty käyttöikä, ajotilan valinta (urheilullinen, talvi). Öljyt, jotka on suunniteltu mekaanisiin vaihteistoihin, eivät sovellu AT-vaihteistoihin, joten erityyppisiä öljyjä (ATF) on kehitetty. Volkswagenin AT-vaihteiston huolto on välttämätöntä jokaiselle autolle, vaikka sen käyttöohjeissa ei mainita öljynvaihtoa lainkaan.

  AT-vaihteiston öljyllä on useita toimintoja, ja jokainen niistä asettaa omat vaatimuksensa sen ominaisuuksille. Sitä käytetään:

  Siksi Volkswagenin AT-vaihteistossa on tärkeää ylläpitää jatkuvaa öljyn tasoa. Vaikka öljy ei vuoda ulos, sen tilavuus pienenee noin 1–1,5 vuoden tai 10–15 tuhannen kilometrin aikana 0,1–0,2 litraa höyrystymisen vuoksi (työskentelylämpötila 130–140 °C). Alhainen öljyn taso johtaa AT-vaihteiston voimakkaaseen kulumiseen ja toimintahäiriöihin.

  Merkkejä Volkswagenin AT-vaihteiston alhaisesta öljyn tasosta: